Wekelijkse les

Elke week dansen omdat biodanza dan een (transformatie)proces in je teweeg kan brengen, om het leven nog meer te leven zoals jij dat wilt.
Op de vertrouwde dinsdagavond van 19.30 – ca 21.00 uur. Voor mensen die kennis willen maken met biodanza start ik een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen op dinsdagochtend van 9.30 – 11.00 uur.

De les

rolandosaut

Rolando Toro Araneda

We dansen vanuit ons gevoel. Biodanza is een systeem dat het niet nodig maakt om te denken tijdens de les. We dansen niet met pasjes, maar dansen onze eigen dans, onze eigen expressie van dat moment. Ik neem je mee in het vinden van jouw eigen ritme. Vandaaruit stem je je af op de anderen als we samen dansen. Ik neem je ook mee in de melodie zodat je meer vloeiendheid en innerlijke rust kunt toelaten en een gevoel van harmonie en balans kan ervaren. Tijdens de les staat plezier maken en genieten voorop, soms in een dans alleen, soms met zijn twee├źn, en soms met de hele groep.

De muziek die gedraaid wordt is heel divers, van Dixieland en Jazz tot Zuid-Amerikaans, van Klassiek tot Afrikaans, New Age, muziek met zang en instrumentaal, kortom muziek van over de hele wereld uit verschillende tijdperken.

Effect
Na de les voel je je vaak vitaler, meer ontspannen en in balans.

Voor wie

Biodanza is geschikt voor iedereen: zowel jong en oud, man en vrouw, lenig of stram. Je kunt ook prima genieten van Biodanza als je beperkingen hebt. Het gaat namelijk niet om goed of fout, mooi of lelijk, het gaat erom te genieten van de muziek en het bewegen, jouw dans is altijd uniek en altijd goed. In die ontspanning kan je uit je hoofd, in je lijf het transformerende proces toelaten. Danservaring is niet van belang.

Praktisch

  • We dansen in kleding waarin je je lekker kunt bewegen. In de winter zijn laagjes handig. We dansen het liefste op blote voeten, maar schoentjes met zachte zooltjes kan ook.
  • Voor en/of na de les is er gelegenheid om koffie/thee te drinken.