Biodanza

biodanzavooriedereen hartjes bg Hoe is biodanza ontstaan?

Biodanza betekent letterlijk de dans van het leven.

Biodanza is een systeem dat geleidelijk is ontstaan. De grondlegger van Biodanza is Rolando Toro Araneda, een Chileense psycholoog, medisch antropoloog, onderzoeker en dichter.

rolandotoro biodanza voor iedereen

Rolando heeft Biodanza ontwikkeld uit een innerlijk verlangen naar harmonie en dit te delen met anderen. Waar kwam dit sterke verlangen vandaan? Kort gezegd komt het hier op neer: Rolando heeft in zijn leven paradoxale innerlijke ervaringen gehad die soms fantastisch waren, zoals het mogen krijgen van kinderen, en soms verschrikkelijk, zoals de vreselijkste ervaringen die de oorlogen, holocoaust, atoombommen, met zich meebrengen. “Geconfronteerd met de afgrond, gecreëerd door menselijke tegenstellingen, voelde ik het verlangen om toegang te krijgen tot het paradijs, maar wel een paradijs dat je met anderen deelt, want ik kon me geen solitaire evolutie voorstellen.”

biodanzavooriedereen hartjes bg De ontwikkeling van het systeem

Rolando TorroRolando ontwikkelde een systeem gebaseerd op een paar uitgangspunten:
Muziek is een universele taal, de enige taal die we allemaal kunnen begrijpen. De dans is de ideale manier om lichaam en ziel te integreren en kan alle deelnemers geluk, tederheid en kracht doen voelen. Uit deze ervaringen is het verlangen ontstaan om met kleine groepen te dansen, te zingen en elkaar te ontmoeten bij muziek. Contact is essentieel in de uitwisseling van energie en samen te leven met vreugde, innerlijke schoonheid en affectiviteit. Tijdens het dansen herkende Rolando universele vormen van uitdrukking. Hij heeft dansen en oefeningen ontworpen die uitgaan van de natuurlijke beweging van de mens, met als doel het stimuleren van vitaliteit, creativiteit, erotiek, van affectieve communicatie tussen mensen en van het gevoel bij het universum te horen.

biodanzavooriedereen hartjes bg Wekelijkse groep en de transformerende werking vanBiodanza

Na een tijd regelmatig te hebben deelgenomen aan een Biodanzagroep, ervaren de meeste deelnemers een onuitwisbaar gevoel van harmonie. Ze merken dat hun leven op positieve wijze verandert. Ze hebben meer zelfvertrouwen, zitten lekkerder in hun vel en zijn beter in staat om liefdevolle relaties te onderhouden. Biodanza gebruikt beweging, muziek en het contact tussen mensen om dit te bereiken. Bekijk een informatief filmpje over biodanza.

Activiteiten

Meer zien? Kijk bij Agenda.

Laatste nieuws

rolandotorro

Open BiodanzaLes

Uitnodiging Open BiodanzaLes ter gelegenheid van de 100e geboortedag van...