Vera Reijns

biodanzavooriedereen hartjes bg Facilitator Vera Reijns

Vera Reijns

Vera Reijns, biodanza facilitator, didactisch docent, verbonden aan de Biodanzaschool Amsterdam systeem Rolando Toro , meerdere jaren voorzitter van de Vereniging Biodanzadocenten Nederland

Rolando heeft Biodanza ontwikkeld uit een innerlijk verlangen naar harmonie en dit te delen met anderen. Waar kwam dit sterke verlangen vandaan? Kort gezegd komt het hier op neer: Rolando heeft in zijn leven paradoxale innerlijke ervaringen gehad die soms fantastisch waren, zoals het mogen krijgen van kinderen, en soms verschrikkelijk, zoals de vreselijkste ervaringen die de oorlogen, holocoaust, atoombommen, met zich meebrengen. “Geconfronteerd met de afgrond, gecreëerd door menselijke tegenstellingen, voelde ik het verlangen om toegang te krijgen tot het paradijs, maar wel een paradijs dat je met anderen deelt, want ik kon me geen solitaire evolutie voorstellen.”

Vera Reijns

Van kinds af aan heb ik affiniteit met bewegen, dansen en mensen, kinderen en gezondheid(s)zorg. Rond 2008 voelde ik het verlangen naar een passie in mijn leven. Een verlangen om iets te gaan doen waar ik heel blij van zou worden, waar ik energie uit zou kunnen halen, waar ik me steeds op zou verheugen, waar ik me helemaal mezelf in zou kunnen voelen. In mijn zoektocht kwam ik Biodanza tegen en het klikte meteen: liefde op het eerste gezicht! Ik kan dansen op mijn manier, niks is gek of fout, maar juist respectvol: iedereen is uniek en er is juist waardering en blijheid als je dat deelt. Dansen, soms op mezelf, soms een dans met anderen, spannend en ook weer zo fijn! Biodanza geeft me meer rust, omdat ik als ik dans in het hier en nu ben; het geeft me veel plezier en gevoel van vreugde en geluk; ik ervaar mijn kracht, mijn levenslust en het geeft me steun in tijden dat het wat minder gaat. En niet alleen tijdens het dansen, maar ook nog de dagen erna ervaar ik de positieve stimulans van Biodanza in mijn leven: de moed om te voelen wat bij mij past en daarnaar te handelen. Hierdoor word ik gesteund door de nieuwe groep van vrienden en vriendinnen die vanzelf ontstaat in Biodanza.

Activiteiten

Meer zien? Kijk bij Agenda.

Laatste nieuws