Innerlijke strijd…. binnen en buiten

Lieve allen,

Wat een prachtige nazomer hebben we! 

Ik voel toch een spanning tussen genieten van het buiten willen zijn en het afmaken van werkzaamheden binnen. Ik heb ook heel erg ingeprent gekregen vroeger, dat het “zonde is om binnen te zitten met mooi weer”. Oei wat een innerlijke strijd kan me dat geven, nog steeds!  Ik moet wel toegeven dat het zo warm was de afgelopen week, dat in de middag binnen zijn toch niet verkeerd was, maar het zonlicht lokt!

En afgelopen weekend heb ik weer geassisteerd in een schoolweekend voor aankomende docenten. Het onderwerp was de biologie van biodanza. Ook hier kwam het thema integreren aan bod. Hoe mooi is het toch dat wij mensen een vermogen hebben om steeds weer die balans te vinden. En als die balans verstoord wordt, ons dan toch weer aan te passen. Die warmte is daar een mooi voorbeeld van. We zijn het zo gewend nu dat als we straks een paar graden kouder weer hebben, we meteen onze dikke truien gaan pakken en we ons niet kunnen voorstellen dat we van de winter de verwarming wellicht weer een graadje lager zetten zonder dat we het echt koud hebben. We kunnen als mens eigenlijk met een hele grote range van temperatuurverschillen leven. Natuurlijk mits we erop gekleed zijn, maar dan toch. Ons aanpassingsvermogen is vaak veel groter dan we denken. In mentale en emotionele zin kan dat ook. Maar de grenzen daarvan lijken vaak lastiger voelbaar dan fysieke grenzen. Het lijkt wel alsof we ons fysieke uithoudingsvermogen in deze cultuur onderschatten en onze mentale/emotionele vermogen overschatten. Waarom is er anders zoveel burn-out? Waarom is er anders zoveel bewegingstekort?

biodanzaverazon

Biodanza gaat over lekker bewegen, weer lekker(der) in je vel komen. Vaak is daar wel eerst even een prikkel voor nodig, een zachte uitnodiging om iets te doen, wat spannend kan zijn, (bijvoorbeeld een nieuwe dans of dansen met nieuwe mensen,) wat je balans even op rekt als het ware, zodat er ruimte komt om weer even net anders te voegen, weer te vernieuwen, op te schonen en updaten en weer fris de week in te gaan.

Ik nodig je van harte uit voor deze wekelijkse verfrissing.

Dinsdagochtend van 9.45 – 11.15 , Fluxus, locatie oude verkade fabriek, Westzijde 168 Zaandam.

Dinsdagavond 19.30 – 21.15 , Oostzijde 355, Zaandam.

Zaal is kwartier van te voren open.

Ik ontmoet je graag, tot dans!

Vera