Intuïtie en biodanza

Ik laat me vaak inspireren door de natuur. De schoonheid, het ritme en ook haar krachten. Zoals bijvoorbeeld nu de wind die heel stevig aanwezig is.

Wij hebben in ons ook natuurlijke krachten. En als we vitaal zijn kunnen we ook de ruimte ervaren om deze krachten, onze instincten en intuïtie, te voelen. De mens als soort heeft echter ook doorontwikkelde hersenen; wij hebben een hersenschors waarmee we kunnen denken. En met dat denken hebben we ook een vrije wil en kunnen we bewuste keuzes maken. Maar je zou kunnen zeggen dat dat soms doorgeslagen is. Heel vaak maken we keuzes alleen op grond van mentale overwegingen. Rationele rijtjes van voor- en nadelen. We zijn een beetje of bijna helemaal verleerd om te voelen waar we behoefte aan hebben, te voelen wat nu nodig is, te voelen wat je nu te doen hebt zonder dat je daar een rationele verklaring voor kunt geven. In biodanza verbinden we het denken met het voelen. Hoe fijn is het als dat op één lijn staat?

En we hebben ook dansen die ons weer aan onze instincten helpen herinneren. Om onze oorspronkelijke krachten weer te ervaren en zo kunnen ze ons helpen ons richting te geven aan onze keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.