Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe vitaliteit

Een nieuw kalenderjaar is net begonnen. Je kan zeggen, tja weer gewoon een nieuwe dag, een nieuwe week, zoals altijd. Maar velen voelen toch begin januari iets van een schone lei, een moment om iets nieuws of opnieuw te beginnen, een herstart te maken zonder “vervuiling” van het afgelopen jaar. Ook gaat daar vaak al op het eind van het “oude jaar” wat bezinning aan vooraf. Een soort opmaken van de balans

Ik voel dat zelf ook wel een beetje, die schone lei, met het winterse beeld van een landschap met maagdelijke sneeuw. Alles nog zo puur, schoon, onaangetast. Of zoals je vroeger begon/ of nog begint in een nieuw schrift, of een nieuwe papieren agenda, onbeschreven bladzijden….

Deed jij dan ook extra je best in het begin om netjes te schrijven, om het goed te doen, het mooi te houden?

Nou daar gaat biodanza niet over, we hoeven het niet mooi te houden, het is al prachtig als we gewoon onszelf zijn. We hoeven ons niet beter voor te doen dan we zijn. We kunnen wel ons best doen goed voor onszelf te zorgen. Hoe meer we kunnen voelen wat we zelf waard zijn, hoe vanzelfsprekender het wordt dat je je keuzes in het leven daar ook aan aanpast. Wat vind jij de moeite waard om energie in te steken omdat je er blij van wordt, het je gelukkiger maakt en waar kan je beter mee ophouden?

Mocht je het A4’tje met de Vitaliteitsmatrix nog hebben, dan mag je hem meenemen. Want deze vragen in combinatie met het thema “een nieuw begin”  brengt mij bij de basis van biodanza, die we de 5 lijnen noemen. Dat zijn de 5 belangrijkste levensthema’s die Rolando wist te destilleren uit een grote enquête.

We gaan dansen met een nieuw begin en het licht dat weer heel langzaam gaat toenemen in de 1e lijn, Vitaliteit.

Ik nodig je van harte uit:

dinsdag 9 januari 2024, de vivencia begint om 19.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.