Vrijheid van tijdsindeling, of schema’s?

Ik heb echt het gevoel dat het al weer lang geleden is, onze wekelijkse biodanza-bijeenkomsten. Maar misschien komt het ook doordat ik in mijn vakantie een paar dagen echt weg ben geweest. En ik heb onverwacht iets ontdekt in mezelf waar ik niet zo heel bewust van was.

Zo kwam ik er achter dat ik mijn vrijheid van tijdsindeling, die nu ik alleen woon groot is, helemaal niet wil loslaten en inruilen voor vastgezette tijden. Ik hecht misschien wel meer waarde aan mijn verworvenheid “met niemand anders rekening te houden” dan ik zelf dacht. Ik vind het ook saai, alleen. Maar het is ook heel flexibel! Soms geeft het me teveel ruimte, ga ik “zwemmen”. Maar het geeft me ook veel mogelijkheden.

Wat interessant om dat te onderzoeken! Misschien went het ook wel weer om ïn het gareel te lopen”. Vroeger met kleine kinderen wist ik niet beter en vroeg ik het me niet eens af, omdat het geen optie was. Door biodanza leren we ons te openen voor nieuwe dingen, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Ons instinct van onderzoeken en moed wordt gestimuleerd. Tegelijkertijd ook ons vermogen om te kiezen en zo nodig los te laten. Wat altijd helpt is in beweging te zijn. Dan ontmoet je nieuwe situaties, mensen, dingen, dan kan onze nieuwsgierigheid geprikkeld worden.

Ik nodig je uit om te komen dansen dinsdag a.s. met een nieuwsgierige houding, open voor wat er komt.

Dinsdagochtend 31 oktober: start: 9.45 uur

Dinsdagavond 31 oktober: start: 19.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.