Live the moment!

Soms kan het zo fijn zijn als je weet wat er komt. Daar kan je dan op anticiperen, je op verheugen of gewoon rekening mee houden. Daar hebben we zelfs agenda’s voor uitgevonden. Maar eigenlijk hebben we alleen het hier en nu. Daar gebeurt het.

In het leven is ook alleen het hier en nu. We kunnen proberen aan de hand van allerlei rekenmodellen bijvoorbeeld het weer te voorspellen, maar je hebt te maken hoe het lokaal is, daar bij jou, hier en nu en dat kan toch wel eens anders zijn. We leven in een tijd waar we naar de buienradar app grijpen i.p.v. dat we naar buiten gaan en met onze weer- en levenservaring naar de natuur kijken, voelen en weten, een innerlijk weten.

Biodanza brengt ons terug in het moment, hier en nu. In vivencia noemen we dat ook wel, een ervaring/beleving in het moment, uit ons hoofd en helemaal in ons lijf, in ons gevoel. Voelen hoe het nu met je is. Ik vind zelf de loop in biodanza, zo heerlijk om gewoon even bij mezelf te zijn en te voelen hoe de vlag erbij staat, zonder oordeel. Alle dansen nodigen je uit om in het moment te zijn, en dan in afstemming met jezelf en soms ook met de ander, te bewegen.

Wanneer ben jij in het dagelijks leven makkelijk in het hier en nu?

Ik nodig je uit om te dansen, in het hier en nu:

dinsdag 21 oktober:

Zaal open om 9.30 uur in Fluxus, start 9.45 uur, Westzijde 168 en 

Zaal open om 19.15 uur op de Oostzijde 355, start 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.