Volg je hart, biodanza

De herfst is toch wel het seizoen van hele intensieve processen. Het is het seizoen van loslaten, precies zoals in de natuur ook het geval is. Zelfs in de mythologie vind je dat terug. Persephone, de dochter van Demeter, (godin van de aarde en de vruchtbaarheid) gaat weer terug naar Hades, de god van de onderwereld. Demeter moet haar laten gaan en is daar zo verdrietig van dat het herfst wordt en winter, de periode dat de aarde geen oogst levert, maar stil en in rust is. Pas als Persephone weer terugkeert wordt Demeter weer blij en vol enthousiasme ontkiemen dan nieuwe zaden en groeit er weer van alles.

Het proces van loslaten is een proces van kiezen. Wat wil ik behouden, wat past mij niet meer en wil ik afscheid van nemen, en is er iets nieuws wat mij nu wel past? Wij hebben daar al wat aan gesnuffeld o.a. met de 3 vragen,

– WAAR wil ik zijn?

model 455381 1280

– WAT wil ik doen?

– met WIE wil ik zijn?

Om echt te kiezen vanuit jezelf, dat vraagt om rust om naar je hart te luisteren. Dat vraagt om moed om de boodschap van je hart te volgen.

Het franse woord cœur betekent hart, courage betekent moed. Mooi he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.