Veranderproces…. met biodanza

Creativiteit is wel heel behulpzaam bij transformatieprocessen. Misschien is het wel DE lijn binnen biodanza om veranderingen in ons aan te zetten. Zo hebben we ook vele dansen die daar over gaan en even zovele dansen die het proces voorbereiden. Immers een transformatie doe je niet even. Daar gaat iets aan vooraf, daar gaat soms veel en ook een lange tijd aan vooraf. Het is ook niet altijd zomaar klaar. Zo van: “hup”, een sprongetje en we staan aan de andere kant! Zo gaat dat niet altijd. 

Vandaag heb ik een strandwandeling gemaakt en ja, ik wilde iets dichter bij het water: dus hup een sprongetje om over het kleine riviertje te springen. Op de terugweg niet meer zo aan gedacht dat dit kleine stroompje wel eens breder geworden zou kunnen zijn….haha, niks hup en spring, het werd hup en natte voeten of hup terug. Zo gaat dat ook in groeiprocessen: soms gaat er een stukje makkelijk en snel, soms is het zoeken en soms moet je eerst door het slijk of door de pijn.

Een ander kenmerk is dat je eigenlijk nooit klaar bent met groeien. Simpelweg omdat het leven niet stil staat. Het leven is niet statisch, het is dynamisch, zodat er altijd veranderingen zijn waar we in mee kunnen en onze beste versie ervan kunnen maken. Dat zijn de kansen in ons leven! Hoe heerlijk is het dan als je kan dansen met de gezonde en positieve stukken in jou, om die nog meer te laten groeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.