Wormmaan en biodanza….

De volle maan in de maand maart wordt van oudsher ook wel ‘Wormmaan’ genoemd. Dat komt doordat het in deze tijd van het jaar weer langzaam warmer wordt en de wormen weer uit de grond naar boven komen kruipen. Dat lees ik als ik naar volle maan ga googelen. Vandaag 25 maart is er namelijk volle maan met een gedeeltelijke maansverduistering. Ik houd van bijzondere natuurverschijnselen. Dit is weer zo’n niet alledaagse, zelfs niet jaarlijkse, combinatie. Alsof de natuur ook van alles uitprobeert en creëert.

Het voorjaar is daar ook de meest uitgelezen tijd voor: om weer nieuw leven te creëren, net even anders dan vorig jaar. Wij kunnen ook mee in die stroom. De grote voorjaarsschoonmaak, die letterlijk door de huisvrouwen in de vorige eeuw trouw gedaan werd (?), verwijst daar eigenlijk ook naar: alles weg wat niet meer bruikbaar is en ruimte maken voor nieuwe dingen. In biodanza kunnen we dat gelukkig het hele jaar door doen, maar desalniettemin voelen we ook de energie van de seizoenen in ons. 

woman 457574 1280

De lente maakt dat we de verbinding met onze (groei)kracht weer gaan opzoeken, we worden ons bewuster dat we de kracht en capaciteit hebben om te transformeren. Dit versterkt ook weer ons zelf-vertrouwen en onze moed wordt gevoed en die voedt weer onze daadkracht.

In de dans kunnen we alles uitproberen, we kunnen onze capaciteit in ons voor vernieuwing herkennen en voelen.

Ik nodig je uit om met jouw lente-kracht te spelen en te ontdekken waar die je heen kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.