Transcendentie

“Waar de muziek de persoon danst, daar is geen persoon, alleen muziek. De identiteit lost op in een soort universele baarmoeder, die organisch beweegt en waarin ieder element onderdeel is van een grotere dans. De kosmische dans bestaat uit het levendig samenspel van alle aanwezige krachten”.

Dit is een citaat uit mijn reader over Transcendentie. Wat voel jij als je dat zo leest?

Als ik dat lees dan voel ik iets mystieks, en ook iets magisch, ik voel nieuwsgierigheid en verlangen. Er is iets dat groter is dan ikzelf, heel veel groter, iets ongrijpbaars wat je alleen kunt voelen als je bent. Je kunt het niet “hebben” of pakken, je kunt er onderdeel van zijn. Alsof je, of iets van jou, als vanzelf meebeweegt in iets veel groters. Dat vraagt nieuwsgierigheid, en open zijn voor een onbekende ervaring, overgave aan het zijn.

Ik nodig je uit in de dans om langzaam naar de overgave te gaan, om te zijn, om je te laten bewegen door de muziek.

Je bent van harte welkom dinsdag 21 mei, kom rustig aan. Als het weer het toelaat kan je eerst vertoeven aan het water op het terras, met een kopje thee om zo al in de vertraging te komen. Je blik op de beweging van het water waar elke druppel oplost in de rivier en als vanzelf meestroomt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.